Синиша Аџић побједник 29. шаховског меморијала „Свето Гускић“

Синиша Аџић из Градишке побједник је 29. Меморијалног шаховског турнира „Свето Гускић“ који је данас одржан у Доњим Подградцима као знак сјећања на погинулог борца Војске Републике Српске који је слободно вријеме користио за дружење уз партију шаха.

На турниру су учествовала 24 такмичара. Друго мјесто освојио је Илија Суботић, а треће прошлогодишњи побједник Златко Сарајлић.

Аџић је рекао да је у питању његов први наступ на овом турниру и да је задовољан јер није очекивао побједу с обзиром на то да учествују и боље рангирани шахисти од њега.

Члан Организационог одбора турнира Милан Љепојевић рекао је да је ово најдуговјечнији шаховски турнир у Републици Српској и да је толико опстао јер је посвећен погинулом борцу Војске Републике Српске, добром раднику, студенту и пријатељу свих које је познавао.

Љепојевић очекује да ће турнир наставити да живи, да ће наредни 30. по реду бити проширен, као и Организациони одбор са млађим људима који ће се потрудити да се традиција настави.

Организациони одбор наградио је најмлађег учесника Драгана Драгишића, најстаријег Љубомира Микића, а захвалнице је добио и судија турнира Димитрије Грчић.

И ове године Фондација „Свето Гускић“ је, на приједлог Наставничког вијећа Основне школе „Младен Стојановић“ Горњи Подградци, наградила са по 100 КМ двојицу успјешних ученика Стефана Савића и Предрага Татића.

Меморијал „Свето Гускић“ један је од ријетких шаховских турнира у Републици Српској који се 29 година одржава у континуитету.

Свето Гускић погинуо је 1994. у 33. години.

Радио је као инжењер шумарства у Шумском газдинству „Градишка“, а осим шаха, играо је и фудбал у „Слободи“ из Доњих Подградаца.

М.Малешевић

Share With: