Свјетски дан срца – 29. септембар

Свјетски дан срца прилика je да сви застану и размисле, како могу да допринесу бољем здрављу кардиоваскуларног система, како за себе, тако и за свако срце које куца.

Поводом обиљежавања овогодишњег Дана срца, ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка организује низ активности које ће реализовати на предстојећем „Трећем сајму образовања и запошљавања града Градишка“, који ће бити одржан сутра, 30. септембра у Арени Градишка, са почетком у 10 часова.

Том приликом, представници Дома здравља ће свим зинтересованим посјетиоцима мјерити крвни притисак и шећер у крви. Такође ће дијелити промотивно – едукативни материјал и савјетовати грађане како да предузму кораке који доводе до побољшања здравља њиховог СРЦА.

Дан срца је установљен 2000. године, са циљем да информише и упозорава људе широм свијета да су кардиоваскуларне болести, укључујући болести срца и мождани удар, водећи узрок смрти, који одузима 17,9 милиона живота сваке године.

Бројни су узрочници настанка кардиоваскуларних болести (КВБ) – од пушења, дијабетеса, високог крвног притиска и гојазности до загађења ваздуха.

Share With: