Све три градишке средње школе испуниле план уписа у прве разреде

Све три средње школе испуниле су план уписа за школску 2022/2023. годину. Резултати јулског уписног рока објaвљени су у петак 8. јула.

Техничка школа Градишка већ у првом року уписала је довољан број ученика, а план је био да упишу 168 ученика у седам одјељења. Планираних 120 ученика у пет одјељења уписано је у Средњој стручној и техничкој, план уписа испуњен је и у градишкој Гимназији.

Директорица Гимнaзије Снежана Кочић навела је да су формирали четири одјељења са по 16 ученика, три општег и једно одјељење информатичког смјера.

Кочићева је захвалила Министарству просвјете и културе Републике Српске на одлуци да свим гимназијама одобри упис одјељења са 16 ученика, што ће, као наводи, допринијети и квалитету наставе.

Она сматра да су они који су уписали Гимназију направили прави избор и дошли у школу у којој могу много да науче и стекну добар темељ за даље школовање, а доказ томе је да су сви овогодишњи матуранти градишке Гимназије уписали жељене факултете.

У току ове седмице у први разред средње школе уписују се још  ученици који нису задовољили кретитерије за упис у жељено занимање, а пријаву могу поднијети у школама за упис у занимања у којима су одјељења попуњена минималним бројем ученика.

М.Малешевић

Share With: