Све спремно за почетак противградне сезоне

Сезона противградне заштите почеће на вријеме у петак, 15.априла, потврдио је директор Противградне превентиве Републике Српске Тихомир Дејановић и додао да су обављене све неопходне припреме.У ову сезону улазе са  око 300 противградних станица.

Дејановић је додао да Противградна превентива у нову сезону улази са,  за сада највећим бројем ракета, 2 600 преосталих из претходне сезоне и око 1 300 које су у фази набавке.

Осим 300 противгрданих станица, располажу и са око 35 приземних генератора  распоређених на подручју од Козарске Дубице до Српца и Лакташа, као и са 98 аутоматских станица.

Дејановић је подсјетио да су прошлу годину завршили проширењем на три општине Тузланског кантона гдје је распоређено 15 противградних станица, а у току су преговори са општином Грачаница и општином Добој Исток да се укључе у систем Противградне заштите Републике Срспке.

Ове године у плану је и проширење на подручју од Сребренице и Фоче гдје би било исталирано још 30 противградних станица и систем заштите подигнут на виши ниво.

С.Видовић

Share With: