Све спремно за почетак другог полугодишта у градишким основним школама (ВИДЕО)

У седам основних школа на подручју Градишке све је спремно за почетак другог полугодишта школске 2022/2023. године, потврдила је предсједник Актива директора градишких основних школа Александра Кодић, гостујућу у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка.

Након зимског распуста у школске клупа поново ће сјести 3.380 гадишких основаца, а најважније је, сматра Кодићева, да ће ући у топле учионице, јер све школе за сада имају довољно огрева, односно енергената за гријање.

„Међутим, не зна се каква ће зима бити и да ли ће та количина енергената бити довољна, посебно у школама у руралним срединама, али је сигурно да ће, уколико буде потребно, школе набавити додатне количине и обезбједити ученицима топле учионице све док траје хладно вријеме“, додала је Кодићева.

Према њеним ријечима, градишки основци били су веома успјешни у првом полугодишту, а оцјене су им по први пут умјесто у књижице уписане у увјерење, односно писани отправак.

„352 ученика успјешно су завршила први разред, у којем нема бројчаног оцјењивања, а просјечна оцјена ученика од другог до деветог разреда је 3,99“, навела је Кодићева.

Као и у првом, и у другом полугодишту у градишким основним школама биће организован продужени боравак за 692 ученика од првог до трећег разреда.

Кодићева је додала да се већ на почетку другог полугодишта школе припремају за школску славу Светог Саву, када ће у школама бити организоване приредбе, а да ће ученици школа у Горњим Подградцима и Турјаку учествовати у светосавском програму који ће бити уприличен у храмовима Српске православне цркве у овим мјестима.

М.Малешевић

Share With: