Све скромнија прослава Нове године

Усљед сталних поскупљења и осјетног пада животног стандарда, многи грађани Градишке предстојеће новогодишње празнике дочекаће у својим домовима, уз телевизијски програм и скромну трпезу. Разлога је више, кажу. Међу њима и стална поскупљења због којих новогодишња прослава у угоститељским објектима ове године неће бити могућа.

„Раније се Нова година прослављала свечаније, у љепшем расположењу и у лакшим животним условима“, истичу наши саговорници. Међу саговорницима са којима смо разговарали на ову тему, било је и оних којима, како тврде, поскупљења основних животних намирница, горива, и осталих роба и услуга не представљају значајан проблем у организацији њиховог кућног буџета.

Поједини излози трговачких радњи у Градишци већ су усклађени са новогодишњим озрачјем. У многим домовима, најмлађи су већ окитили новогодишње јелке, а Видовданска улица у нашем граду такођер ће наредних дана засијати у пуном сјају.

Новогодишњи празници увијек су остављали мјеста за више оптимизма да ће од Нове године многе ствари кренути на боље. Тако ће бити на измаку и ове године.  Ипак, већ пар недјеља након прославе празника, већина становништва биће суочена са реалношћу која ће захтијевати изузетно умијеће у организацији мјесечних прихода.

С. Тркуља

 

Share With: