Све више „дугиних срца“ у двориштима градишких школа (ФОТО)

Пројекат „Чепом до осмјеха“, који је у мају прошле године Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ започело постављањем првог „дугиног срца“ у дворишту Основне школе „Васа Чубриловић“ у потпуности је заживио у Градишци.

Дугина срца постављена су и у двориштима школа „Данило Борковић“, „Козарска дјеца“, „Петар Кочић“ и „Средње стручне и техничке школе“.

Већ сада од рециклаже пластичних чепова обезбјеђују се значајна средства за активности овог удружења.

Циљ пројекта „Чепом до осмјеха“ је да се утиче на свијест дјеце и младих о потреби очувања животне средине, али и укаже да се рециклажом пластичних чепова могу обезбеједити средстава за друштвено корисне активности.

Предсједник Удружења „Дуга“ Саша Касагић рекао је да су за непуних годину дана успјели у првобитној намјери да сваким чепом у „дугином срцу“ измаме бар један осмјех код дјеце са аутизмом и њихових родитеља.

Касагић је нагласио да су на почетку пројекта средства од рециклаже пластичних чепова била симболична.

 „По једном срцу у току три до четири мјесеца сада се прикупи око 150 КМ, а када то помножимо са пет добијемо средства која су значајна за рад нашег Удружења“, навео је Касагић.

Директор Средње стручне и техничке школе Градишка Дарко Голић рекао је да су ученици ове школе увијек спремни да учествују у акцијама које имају за циљ да се помогне онима којима је помоћ најпотребнија и да су због тога са задовољством прихватили идеју да једно „дугино срце“ буде постављено и у дворишту њихове школе.

Реализацију пројекта „Чепом до осмјеха“ подржали су Градска управа Градишка, Развојна агенција РАГА, „Градска чистоћа“ и „Техничка школа“, чији су ученици током практичне наставе правили метална „дугина срца“ за одлагање пластичних чепова.

М.М.

Share With: