Свети Пантелејмон слава РВИ Републике Српске (ВИДЕО)

У Градишци ће у уторак, 9. августа бити обиљежена крсна слава ратних војних инвалида Републике Српске, Свети Пантелејмон.

Програм ће почети у 13 часова у ресторану Такси бар у Градишци.

Осим ратних војних инвалида из Градишке овом догађају присуствоваће представници 40 удружења ратних војних инвалида са подручја Републике Српске, а позвани су и представници званичних институција Републике Српске.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида Градишка Никола Везмар рекао је да је ове године част припала Градишци да буде домаћин овог скупа који могу организовати захваљујући подршци градоначелника и Градске управе Градишка.

У протеклом периоду реализовано је више акција помоћи ратним војним инвалидима и једнократних помоћи, а ове године додијељена су и три пластеника ратним војним инвалидима који се налазе у тешкој материјалној ситуацији.

Предсједник Скупштине удружења ратних војних инвалида Градишка Драго Макивић рекао је да су ратни војни инвалиди у врло тешкој ситуацији, јер је ријеч о претежно старијој популацији која није у могућности да сама обезбједи егзистенцију, те да у складу са могућностима и буџетом помажу својим члановима.

У Градишци има 1100 ратних војних инвалида.

С.Суботић Цумбо

Share With: