Света тајна јелеосвећења и храмовна слава у Брезик Ламинцима

Црква Светих апостола Петра и Павла у Брезик Ламинцима у уторак 12. јула прославиће храмовну славу. Дан прије тога 11. јула за православне вјернике у овом храму седам свештеника ће служити  свету тајну јелеосвећења.

Већ уназад неколико година у овом храму служи се света тајна јелеосвећења. Молитва ће се обавити у понедјељак 11. јула са почетком у 18 часова.

Парох дубравски Момир Максимовић  рекао је да се света тајана обавља ради душeвног и тјелесног здравља, јер мање-више сви потребујемо ту свету тајну. За сваку свету тајну постоји припрема, а најбоља припрема је покајање и причешће.

„Свету тајну јелесовећења служиће седам свештеника, те ће се читати седам јеванђеља. Вјерници ће након помазивања добити и освешатно брашно“, каже парох дубравски Момир Максимовић. Он је додао да се ових дана увелико припремају и за прославу храмовне славе.

У храму Светих апостола Петра и Павла у Брезик Ламинцима света литургија ће бити служена у уторак, 12. јула у 9:30 часова, а након тога планиран је славски свечани ручак и народно весеље.

Н.Миљковић

Share With: