Сајам „Књига за књигу“ у Народној библиотеци Градишка (ФОТО)

Народна библиотека Градишка обиљежава Међународни дан писмености. Тим поводом у дворишту Библиотеке данас и сутра од 08.00 до 18.00 часова организује се Четврти градишки сајам размјене књига „Књига за књигу“.

Посјетиоцима су на располагању различити наслови. Библиотека је одлучила да изложи књиге којих има у више примјерака, тако да свако за себе може нешто пронаћи.

„Сви грађани могу узети једну и донијети другу књигу, мада неће бити проблем да грађани узму више књига ако их имамо на стању. Што се тиче садржаја има свега белетристике, стручне литературе, али има и уџбеника“ рекла је директор Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић.

Ову активности као и многе друге које Библиотека организује грађани Градишке су радо подржали. Један од њих је пензионер Недељко Илић који је за себе изабрао седам књига, те је како каже ово идеална прилика за оне који воле читати.

 Из Народне библиотеке кажу да сваке године на разне начине обиљежавају Међународни дан писмености, 8 септембар. Кажу да је то веома важно у сврху промовисања књиге, читања и писмености.

Народна библиотека Градишка у наредном периоду обогатиће књижни фонд новим насловима након посјете бањалучким и београдским сајмовима, који се организују у септембру и октобру.

Н.Миљковић

Share With: