Састанак представница локалних актива жена СНСД изборних јединица „један“ и „два“

Предсједница Актива жена СНСД Нада Тешановић изјавила је вечерас у Градишци да су жене највећа снага ове партије и оне које јако пуно одрађују у току избора, те да вјерује да ће и на предстојећим Општим изборима дати огроман допринос остварењу изборних циљева.

Тешановићева је на састанку са представницима локалних актива жена из градова и општина изборних јединица „један“ и „два“ нагласила да је за СНСД први циљ побједа њихових кандидата за инокосне функције, предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, али да чланице овог актива треба да својим радом утичу и на то да што већи број жена са кандидатских листа ове партије за Народну скупштину Српске и Парламентарну скупштину БиХ освоји посланички мандат.

„Треба тимски радити да у скупштинским клупама буде што више жена, јер су оне осјетљивије, имају и знање и способност, а усмјерене су ка породици и желе да створе Републику Српку која ће бити лијепа држава за њихову дјецу и њих саме“, рекла је Тешановићева.

Посланик СНСД-а из Градишке у Народној скупштини Српске Ранка Перић Ромић оцијенила је да у страначком активу жена постоји јединство и да чланице кроз разне активности показују друштвену одговорност и истичу значај улоге жена у друштву и политици.

Она је нагласила да су жене у Народној скупштини већ доста учиниле у погледи статуса жена и породице у друштву, али да је то и процес који траје у континуитету.

Додала је да су активности, предавања и састанци које организује Актив жена СНСД дешавања на којима се истакне оно што се радило у претходном периоду, оно што је у фази реализације, али и да се разговара о другим проблемима у друштву које треба рјешавати.

Предсједница Актива жена СНСД Градишка Рената Обрадовић Поповић истакла је да су чланице у Градишци веома посвећене остварењу циљева ове партије, те навела да су у претходном периоду формирана три нова мјесна одбора актив жена.

Он је додала да је један од основих циљева Актива едукација и укључивање жена у политику.

М.Малешевић

Share With: