Саобраћај се одвија успорено због мокрих и клизавих коловоза

На путевима у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија успорено, по мокрим и клизавим коловозима. Због ниских температура скрећемо пажњу на могућу поледицу,посебно у вишим предјелима,преко превоја,мостова,надвожњака и на прилазима тунелима. Додатне потешкоће возачима причињава магла у котлинама и дуж ријечних токова,нарочито на подручју Мркоњић Град,као и учестали одрони,на дионицама у усјецима  и поред камених косина. Због свега наведеног,неопходна је максимално опрезна вожња,прилагођена стању и условима на путу,уз обавезно посједовање зимске опреме.

АМС Републике Српске препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Због оборених стабала на коловоз,саобраћај се одвија отежано на путу Бања Лука-Кола, на 1 км од Нуле према Колима.

Због извођења радова на санацији коловоза, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу МI 108 дионица Бањалука-Челинац у мјесту Врбања. Возаче молимо да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту Е661 дионица Градишка – Бања Лука, у периоду  до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На граничним прелазима у БиХ јутрос  нема дужих задржавања.

Share With: