Саобраћај се одвија редовно, на граничним прелазима нема дужих задржавања

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија редовно,осим на дионицама на којима се изводе радови. Скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз.

Због најављених високих  температура препоручујемо чешће и дуже паузе од вожње, а посебно у најтоплијем дijелу дана.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту Е661 дионица Градишка – Бања Лука, у периоду од 08.07. до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је републичка превентивна кампања „Нити 1 брза вожња“ коју заједнички спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја РепубликеСрпске, предузеће „Аутопутеви Републике Српске “, Ауто-мото савез (АМС) Републике Српске са својих 49 Ауто-мото друштава, компанија „Нешковић“ и локалне заједнице. Кампања „Нити 1 брза вожња“ биће спроведена до 30. септембра и њом се жели утицати на промјену ставова код возача о важности и значају ограничења брзине, те пренијети поруку свим учесницима у саобраћају колико је важно поштовати ограничење брзине кретања.

На граничним прелазима у БиХ  нема  задржавања.

Share With: