Саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по претежно сувим или влажним коловозима, док је у вишим предјелима и преко планинских превоја могућа поледица. Магла, мјестимично густа, смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова. Савјетујемо опрезну вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима Велика Кладуша и Доња Градина појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ. На осталим ГП задржавања нису дужа од 30 минута.

Share With: