Саобраћај се на већини путева одвија редовно

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по мјестимично мокрим и клизавим коловозима. Због ниских температура скреће се пажња на могућност наиласка на поледицу у вишим предјелима и преко превоја. На дионицама у усјецима и поред камених косина возачи се упозоравају на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а на путевима са санационим радовима на измијењен режим вожње.

Из АМС возаче подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла и савјетују опрезну вожњу прилагођену стању и условима на путу.

На подручју Републике Српске забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20 до 05 часова на снази је потпуна забрана кретања. 

Из АМС апелују на возаче да и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На регионалном путу Р-412 Црна Ријека-Бјелајце, на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, у времену од 09:00 до 15:00 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом. (Радови су планирани до 30.11.2020.)

У току су радови на изградњи искључне траке у Залужанима, на дионици магистралног пута МI-101 Клашнице2-Шарговац (стара ознака пута М-16), у десној коловозној траци из правца Бања Луке, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. Возачи се моле да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до 20.04.2020.

У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-14.1 дионица Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Појачана је фреквенција теретних возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка, а на улазу у БиХ колона теретних возила дуга је на граничном прелазу Каракај.

Због формирања конвоја у земљама окружења стварају се дуге колоне на граничним прелазима на улазу и на излазу из БиХ.

Share With: