Санкционисано 35 возача због кориштења мобилног телефона током вожње

Градишка полиција санкционисала је 35 возача који су за вријеме вожње користили мобилни телефон, међу којима шест возача двоточкаша.

Акција појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, бицикла и кориштење мобилног телефона за вријеме вожње проведена је јуче на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, саопштено је из ове управе.

Укупно су контролисана 133 учесника у саобраћаја, а санкционисана су 74 возача или 55,63 одсто. По акценту акције санкционисан је 41 возач, а 33 возача по другим основама.

Поред возача који су користили мобилни телефон током вожње, санкционисана су два возача јер нису посједовала документ о познавању прописа о безбједности саобраћаја односно важећу категорију, три возача која за вријеме вожње нису носила заштитну кацигу и један возач који је управљао возилом прије него што је на то стекао право.

Једно лице је током акције лишено слободе због присуства алкохола у организму.

Из Полицијске управе Градишка наводе да ће наставити са сличним активностима ради подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.

Грађанима је упућен апел да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима да би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Извор:Срна

Share With: