Рукометашице школе “Младен Стојановић“ и рукометаши школе “Васа Чубриловић“ најбољи на градском такмичењу

Седам екипа у мушкој и три у женској конкуренцији учествовало је на овогодишњем градском турниру у рукомету за ученике основних школа са подручја Градишке.

Побједнички пехар у категорији дјечака освојили су ученици основне школе “Васа Чубриловић“, који су у финалној утакмици резултатом 18:16 били бољи од вршњака из школе “Данило Борковић“. Треће мјесто припало је екипи школе “Петар Кочић“ из Нове Тополе.

Побједом против основне школе “Вук Стефановић Караџић“ резултатом 7:4 у конкуренцији дјевојчица, прво мјесто освојиле су ученице основне школе “Младен Стојановић“ из Горњих Подградаца. Бронзане медање припале су ученицама школе “Свети Сава“ Дубраве.

За најбољег играча проглашен је Огњен Бјелајац, ученик основне школе “Васа Чубриловић“, док је признање за најбољу играчицу отишло у руке ученице основне школе “Младен Стојановић“ Андрее Мaлeшевић.

Побједничке екипе пласирале су се на Регионално рукометно такмичење школа приједорске регије које ће се одржати у Козарској Дубици.

Градско рукометно такмичење основаца организује се у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске, уз подршку Градске управе Градишка, Арене Градишка и Омладинског рукометног клуба Козара.

З. Калинац

Share With: