РТРС обиљежава 30 година рада

Свечана академија поводом 30 година постојања Радио-телевизије Републике Српске биће одржана вечерас у Културном центру Бански двор у Бањалуци у 20.15 часова.

Из РТРС-а поводом јубилеја истичу да њихов основни циљ остаје објективно информисање.

Први прилог, односно прво живо јављање са Пала у програм Телевизије Нови Сад изведено је 18. априла 1992. године, а дан касније емитован је први дневник из бањалучког студија.

Одлуком Народне скупштине Републике Српске 1993. године формирана је Српска радио-телевизија са студијима на Палама и у Бањалуци, те дописништвима широм Републике Српске.

Настала у тешко вријеме, у скромним условима и са ограниченим капацитетима, са основним циљем да се чује вјеродостојна информација, телевизија је расла заједно са Републиком Српском и израсла у јавни сервис Радио-телевизију Републике Српске.

Емитовањем програма 24 часа дневно на РТРС и РТРС плус каналу, Радију Републике Српске и порталу ртрс.тв, РТРС један је од главних извора информисања у Републици Српској.

Са шест информативно-техничких центара и разгранатом мрежом дописништава РТРС покрива цијелу територију Републике Српске.

Share With: