Реконтрукција управне зграде Шумског газдинства Градишке биће завршена за шест мјесеци

Грађевински радови на реконструкцији и доградњи управне зграде Шумског газдинства Градишка су у почетној фази, а планирано је да буду завршени у року од шест мјесеци.

Стара зграда Шумског газдинства Градишка заједно са дограђеним просторијама, које су већ порушене, имала је око 350 квадратних метара, а након завршетка реконтрукције главне зграде и доградње објекта биће обезбјеђено око 500 квадрата пословног простора за рад управе овог газдинства.

Директор Шумског газдинства Славко Шањић подсјетио је да је одлука о реконтрукцији и доградњи управне зграде донсена прошле године из разлога што је постојећа, која је изграђена прије Другог свјетског рата, била неусловна.

Шпањић је истакао да су средства за реализацију овог пројекта обезбјеђена из буџета Јавног предузећа Шуме Републике Српске, а захваљујући и вишегодишњем успјешном пословању Шумског газдинства Градишка. Очекује да ће са радом у новом објекту почети половином наредне године.

„Грађевински радови коштаће 740.000 КМ, а уз опремање и набавку канцеларијског намјештаја укупна инвестиција биће око 850.000 КМ“, навео је Шпањић.

Шумско газдинство Градишка посљедњих десет година остварује годишњу добит у пословању вишу од пола милиона марака, а тренд успјешног пословања настављен је и у овој години.

„Добит у првих шест мјесеци изосила је 732.000 КМ, а на крају прошле она је износила око 800.000 КМ“, додао је Шапањић.

Он је нагалсио да је Шумско газдинство Градишка и поред текућих проблема успјело да до сада испуни план производње, те да очекује да ће до краја године испоручити планираних 148.000 кубних метара дрвних сортимената.

М.Малешевић

Share With: