Редовно одвијање саобраћаја

Повољни су услови за вожњу и саобраћај се јутрос на већини путева у Рeпублици Српској одвија редовно. Због високих дневних  температура, возачима савјетујемо да по могућности избјегавају путовања у најтоплијем дијелу дана, возе опрезно, поштују саобраћајне прописе и привремену сигнализацију која регулише саобраћај, на путевима на којима се изводе санациони радови.

Од данас у 07,00 часова до четвртка (24.06.2021.) до 19,00 часова, због радова на реконструкцији регионалног пута Р-И 2108 (стара ознака Р-415), дионица Језеро-Шипово, доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја. У наведеном периоду саобраћај ће се одвијати преко алтернативног правца, Шипово-Герзово-Бараћи-Мркоњић Град.

У току је нова републичка кампања „Лако је брзину смањити, с циљем смањења броја возача који не поштују ограничење брзине на путевима у Републици Српској.

Кампања ће трајати до 30. септембра и заједнички је спроводе Министарство саобраћаја и веза Републике Српске , Министарство унутрашњих послова , Агенција за безбједност саобраћаја , Ауто-мото савез Српске са 49 Ауто-мото друштава (АМД) и локалне заједнице.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.  

Share With: