Расписан Јавни конкурс за едукације из Програмских језика “Java i Python”

У оквиру пројекта “Развој кроз Дигиталне иновативне хабове” у Градишци, Дарувару, Липику и Котору, који Градска управа града Градишка спроводи у сарадњи са Градом Даруваром, Градом Липиком и Општином Котор расписан је јавни конкурс за упис полазника за бесплатне сертификоване едукације из Програмских језика“Java i Python”.

Едукације ће се спроводити кроз два одвојена програма за 20 полазника.

Десет полазника ће проћи кроз Увод у Програмски језик Јаva у трајању од 40 часова.

По завршетку едукације за поменути програмски језик полазници ће добити  ORACLE ваучер за приступ званичном испиту Java SE 8 Programmee, те додатни испитни материјал као едукацијске материјале, стручну литературу и вјежбе са едукација.

Увод у Програмски језик Python проћи ће десет полазника у трајању од 40 часова.

По завршетку едукације за програмски језик  полазници ће добити PCA (Principal  component analisys)  ваучер за приступ званичном испиту, те додатни испитни материјал као и едукацијске материјале, стручну литературу и вјежбе са едукација.

Едукације ће се одржавати у просторијама новоотвореног Дигиталног иновативног ХУБ-а на четвртом спрату  “Црвене зграде”. Полазницима ће бити обезбјеђена сва неопходна опрема за несметано похађање едукација.

Јавни конкурс објављен је 08. марта и остаје отворен до 18. марта 2022. године.

Укупна вриједност пројекта је 1.487.795,68 еура , износ суфинансирања Европске уније је   1.264.626,04 еура док је Пројектни износ намијењен за Град Градишку 290.530,97еура     (ЕУ – 246.951,32. Градска управа – 43.579,65 еура).

Пројекат је суфинансиран средствима IPA II фондова Европске уније.

Д. Јанковић

Share With: