Расписан конкурс у оквиру Фестивала поезије и прозе “Градишко прољеће 2023” (ФОТО)

Јавна установа Културни центар Градишка у оквиру Фестивала поезије и прозе “Градишко прољеће”, расписала је истоимени литерарни конкурс.

Право учешћа на конкурс имају сви ученици основних школа и средњих школа, a тема је слободна. Конкурс ће бити отворен до 1. јуна 2023.године.

Професор српског језика и књижевности Дарио Гвозден ће и ове године бити предсједник стручног жирија којег поред њега чине професори Милена Грбић и Слађана Дринић.

„Најбоља три поетска рада ће бити награђена за основне, али и за средње школе. Исто тако ће бити награђени и прозни радови“ рекао је  професор Гвозден. Он је позвао основце и средњошколце да се пријаве и пошаљу радове, јер писана ријеч је у данашње вријеме све више цијењена и више се вреднује. Гвозден каже да је ријеч о фестивалу који је врло познат и традиционалан, те да се организује шести пут у нашем граду.

Напоменуо је да своје прозне или поетске радове ученици могу послати до на е-маил:kulturnicentar.gradiska@gmail.com или путем поште на ардесу Улица Младена Стојановића 1,  78400 Градишка.

Најбољи литерарни радови пристигли на конкурс “Градишко прољеће 2023”, по одлуци жирија, биће објављени у заједничкој збирци радова “Први кораци” у издању Културног центра Градишка.

Н.М.

Share With: