Радионица „Обоји ме и буди срећан“ одржана у Горњим Подградцима

Васкршња радионица под називом „Обоји ме и буди срећан“ фарбања и бојења јаја и бирања најљепше украшеног јајета одржана је данас у Парохијској сали у Горњим Подградцима. Циљ радионице је духовна освјештеност, социјализација дјеце и чување традиције и породичних вриједности.

У активности су учествовали мјештани Горњих Подградаца и дјеца до 15 година старости.

Свештеник парохије у Горњим Подградцима Игор Кустурић захвалио се предсједнику мјесне заједнице,  градоначелнику и свима који су помогли организовање данашње лијепе манифестације у сусрет празнику.

„У ове празничне дане наши најмлађи парохијани су дошли да заједно боје и украшавају јаја пред дочек највећег хришћанског празника Васкрса с циљем да се друже у цркви, уче о вјери и његују обичајe“, рекао је Кустурић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горњи Подградци Звјездан Панић навео је да су данашње активности на Велики четвртак реализоване у оквиру пројекта «Обоји ме и буди срећан» у којем су главни учесници билa дјеца из мјесне заједнице која похађају Основну школу «Младен Стојановић» у Горњим Подградцима.

Организатор радионице је Актив жена СНСД Градишка, МЗ Горњи Подградци и Парохија Горњи Подградци уз подршку Града Градишка.

Г.Вланић-С.С.Ц.

Share With: