Радиновић: До сада завршене све предвиђене припремне активаности за Опште изборе

Предсједник Градске изборне комисије Градишка Бранислав Радиновић изјавио је да су до сада све предвиђене активности пред Опште изборе, који ће бити одржани 2. октобра, завршене према препорукама Централне изборне комисије БиХ.

„Прошле седмице извршена је додјела мјеста у бирачким одборима. Очекујемо пријем приједлога кандидата за чланове бирачких одбора и њихове замјенике, након чега слиједи обиман посао именовања бирачких одбора, њихова обука и сертификација“, навео је Радиновић.

За разлику од прошлих избора, појаснио је Радиновић, Градишка ће имати два бирачка одбора мање, али ће број бирачких мјеста остати исти као и за прошле локалне изборе, односно 91 редовно бирачко мјесто, једно бирачко мјесто за гласање у одсуству а биће именован и потребан број мобилних бирачких тимова.

Радиновић је рекао да су процјене да ће у Градишци као и ранијих година бити око 55.000 грађана са правом гласа.

Он је закњучио да је у досадашњим предизборним активностима Градска изборна комисија остварила веома добру комуникацију са политичким субјектима који ће учествовати на Општим изборима.

Чланови Градске изборне комисије одржали су данас састанака на коме су разматрали питања као што су пријем и обрада приједлога за чланове бирачких одбора, захтјеви политичких субјеката који до сада нису доставили потребне обрасце депонованих потписа и комуникација са политичким субјектима.

М.Малешевић

Share With: