Радари снимају брзину кретања и број таблица возила (ФОТО)

Од 27. децембра на четири локације на подручју Градишке прекорачење брзине кретања возила мјере стационарни радари. Радари су постављени у Крушкику и Новој Тополи гдје је ограничење 50 километара на часа, те на улазу у град и у Дубравама гдје је дозвољена брзина кретања возила 80 километара на час.

Из Полицијске управе Градишка кажу да су радари у функцији 24 сата и имају могућност снимања брзине кретања возила и броја таблица. Из ове управе истичу да је суштина радарских система да они превентивно дјелују на возаче како би смањили брзину кретања возила.

Инспектор у Одјељењу полиције ПУ Градишка Тихомир Ракита каже  да прекршаје које забиљеже ови радари не обрађује Полицијска управа Градишка већ Полицијска станица за обраду прекршаја.

Он је рекао да ће се контрола саобраћаја вршити и у близини тих радарских система, уколико се укаже потреба.

Полицијска управа Градишка располаже са још три мобилна радарска система који се укључују зависно од потреба и на локацијама гдје је безбједност саобраћаја најугроженија. Поред тога постоји и такозвани пресретач који има уграђен радарски систем и мјери непрописану брзину на свим путевима на подручју Градишке.

Из Полицијске управе Градишка су апеловали, посебно за вријеме новогодишњих и божићних празника, да се возачи придржавају правила у саобраћају и вожњу прилагоде прописаним ограничењима брзине кретања и условима на путу.

Н.М.

Share With: