Пчеларско-воћарска партија посланика у НС РС „Интересовања нас двојице темеље се на богатству природе“

Без обзира што припадају различитим партијама које, по многим питањима имају различите ставове, Дане Малешевић (ДНС) и Перица Бундало (ПДП), посланици у Народној скупштини Републике Српске дијеле исте или веома сличне друштвене вриједности.
Политички ставови ове двојице посланика из сусједних средина, Градишке и Козарске Дубице, препознатљивих по умјереним наступима у републичком парламенту, без тензија, често су подударни. Зато није чудно да њих двојица имају и заједничка интересовања изван политичке и страначке сцене.
– Природа, биљке, цвијеће, воће, традиција поткозарског краја, потом производња ракије и меда су наше најчешће теме. То су заједничка интересовања о којима разговарамо у кафани или у доколици. Наравно, у нашој свакодневици, афирмишемо шаљиву, духовиту страну живота јер су нам смијех, опуштена атмосфера, толеранција, потребнији него икада – казао је Дане Малешевић за Српскаинфо.

Овај бивши министар просвјете и културе Републике Српске је велики заљубљеник у пчеларство и производњу меда а недавно је иницирао садњу мађарског багрема и еводије, веома медоносних биљака.

Посједује педесет кошница а мед често поклања пријатељима, као најслађу милошту. Бундало калеми и сади воћке а његов омиљени посао је производња ракије.
– Интересовања нас двојице темеље се на богатству природе. Моје воћке опрашују Данине пчеле и зато мени добро рађа воће а његове кошнице су пуне меда. Дане каже да оне сакупљају полен све до Мађарске а Дубица је за њих прва авлија – препричава Бундало заједничка интересовања и околности које су зближиле њега и Дану Малешевића.

– У тегле са медом убацујемо моје орахе. Сви који то користе, па још залијевају ракијом шљивовицом, оскорушом, јабуковачом или од јапанске јабуке, што је истински десерт, доживљавају потпуни препород и то у сваком смислу, пензионери се преображавају у младиће – објаснио је Бундало заједничка интересовања.
По томе су, њих двојица иста, неформална пчеларско-воћарска партија.
Share With: