Пуштен у употребу асфалтирани пут у Бок Јанковцу (ФОТО)

Асфалтирани пут који је изграђен уз савски насип, од Бок Јанковца до Мачковца, свечано је данас пуштен у употребу. Нових 1600 метара пута, вриједности  223 000KM, асфалтирано је у оквиру реконструкције путева уз савски насип на подручју Градишке.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, појаснила је да је током реконструкције савског насипа дошло до оштећења појединих путева у неколико мјесних заједница и да је на захтјев Градске управе Градишка, а уз помоћ Владе Републике Српске, ЈП“Воде Српске“ из средстава инвестиција за 2022. годину,  обезбиједило 1 600 000 КМ за реконструкцију путева у Бок Јанковцу, Мачковцу, Доњој Долини, Горњој Долини и Новом Селу.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Бок Јанковац, Горан Бјелић истакао је да ће нови асфалт користити свима, посебно мјештанима 20-так кућа који се налазе уз сам пут.

Новим асфалтом задовољни су сви мјештани овог дијела насеља Ђорђе Пеулић навео је да су овај пут чекали више од дведесет година  и нагласио да ће највише бити од користи дјеци школског узраста која свакодневно пролазе овом релацијом.

Према његовим ријечима, на потезу  Бок Јанковац-Мачковац остало је још око 1000 метара пута које је потребно асфалтирати.

С.Видовић

Share With: