Путем СМС сервиса на вријеме се информисати о року важења регистрације возила

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске подстиче грађане да користе СМС сервис путем кога могу провјерити и рок важења регистрације возила, како би на вријеме покренули поступак за продужење регистрације и тиме избјегли чињење прекршаја.

СМС сервис овог министарства омогућава грађанима да путем својих мобилних телефона провјере статус њихових личних докумената, као информације о новчаним казнама, уплатама и казненим бодовима, саопштено је из МУП-а Српске.

Грађани могу посредством интернет странице www.mup.vladars.net, андроид апликације и вибер чет бот апликације МУП–а Републике приступити СМС сервисима путем којих могу да добију неопходне информације.

„СМС сервис штеди грађанима вријеме, јер помоћу њега на вријеме могу добити информацију да им истиче регистрација возила, али се информисати и о статусу документа на чије издавање чекају“, наводи се у саопштењу.

Слањем СМС поруке на број 091/110-122 грађани могу да изврше провјере у регистрима МУП-а које подразумијевају увид у статус докумената, као што је лична карта, возачка дозвола, путна исправа, увид у новчане казне и уплате, појединачне по броју налога и укупне, затим увид у изречене казнене бодове, појединачне по броју налога са датумом истека и збирне са датумом истека, те увид у регистрацију моторног возила.

Слањем поруке на наведени број грађани могу да се пријаве на сервис ако желе да добију обавјештење из регистра Министарства унутрашњих послова, обавјештење о истеку важења документа, затим обавјештење о престанку важења изречених казнених бодова, а МУП шаље шаље обавјештење на дан престанка важности казнених бодова, као и обавјештење о истеку важења регистрације.

Услов за коришћење СМС сервиса је да грађанин лично пријави број мобилног телефона организационој јединици МУП-а, надлежној за издавање личних исправа у којој има пребивалиште.

Цијена услуге је 0,10 КМ по послатој поруци, а могу да је користе сви грађани без обзира на мобилни оператер чији су претплатници.

Упутство за употребу СМС сервиса налази се на интернет страници Министарства унутрашњих послова Републике Српске www.mup.vladars.net.

Share With: