„Прољећна акција уређења града“ приводи се крају

Комунално предузеће „Градска чистоћа“ Градишка данас је у оквиру „Прољећне акције уређења града“ спровео низ активности. Једна од њих организована је у Спомен парку у којој су матуранти Гимназије са градоначелником Градишке Зораном Аџићем засадили саднице липе и храста.

У оквиру исте акције ученици Средње стручне и техничке школе били су ангажовани на уређењу кеја, а ученици Техничке школе на постављању клупа. Организоване су акције чишћења школских дворишта и садња садница у коју су укључени и ученици основних школа.

Градишки средњошколци кажу да им је веома драго што својим учешћем могу дати  допринос да град Градишка буде још љепши и уреднији.

Аџић је овом приликом истакао да је поносан  што је градоначелник једног лијепо уређеног града, те се захвалио свима, а посебно радницима КП „Градска чистоћа“ јер су посвећени уређењу наше средине.

 „Наша је обавеза да сачувамо наш парк и да водимо рачуна о заштити животне средине, те апелујем на све гађане да сви поведемо рачуна о томе и да одлажемо отпад тамо гдје треба, јер то је за нас“ додао је Аџић.

Из КП „Градска чистоћа“ кажу да су задовољни како је све протекло, те да је акција званично почела 24.марта.

Директор КП „Градска чистоћа“ Градишка Рената Обрадовић Поповић, рекла је да су радници обновили хоризонталну и вертикалну сигнализацију, орезивали су стабла, поставили и обновили клупе, те уредили градски кеј.

У склопу завршне активности данас су  припадници Цивилне заштите и рониоци ангажовани на чишћењу водомјера на ријеци Сави. Такође је код градске фонтане у парку Слободе организовано дружење уз кафу.

Н.М.

Share With: