Пројекат „Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“

Почетком априла почела је реализација пројекат „ Знамо, хоћемо и можемо бити дио вас“ који реализује Удружење родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка.

Пројекат се проводи у оквиру пројекта РеЛОаД2 (Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2) који финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Пројектом који суфинансиира Град Градишка биће обухваћено укупно 43 директна корисника.

Гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Градишка координатор пројекта Жана Ковачевић и предсједник „Дуге“ Саша Касагић кажу да је ријеч о једном веома значајном пројекту. Истичу да је главни циљ   да унаприједе услове за што квалитетнији живот особа с потешкоћама на територији Града Градишка.

Жана Ковачевић каже да је у наредних десет мјесеци предвиђено да се одржавају радионице инклузивног типа за малишане и родитеље дјеце с потешкоћама у развоју.

Осим тога планиранa је у парку сензорна стаза, те  дефектолошке и спортске радионице.

Она је рекла да ће дјеца са родитељима на радионицама израђивати сувенире који ће представљати Градишку, те је на крају планирана и изложба радова.

Саша Касагић истиче да Удружење настојало да има континуирано овакве активности, те да  због недостатка средстава нису били у могућности. Истиче да им je овај пројекат у томе много помагао.  Подсјетио је да је Удружење до сада реализовало разне активности, чиме настоје бити видљиви и препознатљиви.

Н.М.

Share With: