Проходни путеви у Српској

Већина путних праваца овога јутра у Републици Српској је проходна, краћи застоји  и спорије одвијање саобраћаја могуће је на дионицма гдје се изводе санацини радови и гдје саобраћај регулише привремена соабраћајана сигнализација чије је поштовање обавезно. На дионицама у   усјецима  и поред камених косина, скрећемо пажњу на могуће одроне земље и камења на коловоз, а у котлинама и уз ријечне токове као и у вишим предјелима скрећемо пажњу на смањену видљивост због јутарње магле. На свим путним правцима возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођењу стању и условима на путу.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система (ИТС) измијењен је режим саобраћаја на аутопуту  Градишка – Бања Лука, до 31.12.2020. За вријеме извођења радова, саобраћај je регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

У току је републичка превентивна кампања „Нити 1 брза вожња“

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена омогућен је уз негативан ПЦР тест на коронавирус који не смије бити старији од 48 сати. Странци који су у браку са БиХ држављанином/ком уз показ вјенчаног листа могу ући у БиХ без теста. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља БХ држављанин.

Share With: