Пронађена дрога, једна особа лишена слободе

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и промета опојних дрога јуче су лишили слободе једну особу из Градишке иницијала К.К. због сумње да је извршила кривично дјело “Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и “Омогућавање уживања опојних дрога“.

Полицијски службеници су у мјесту Дубраве, град Градишка, затекли лица иницијала Е.К., З.М., Х.Ч., А.Х и К.К. сви из Градишке да конзумирају опојну дрогу која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Извршеним прегледом код особе К.К. из Градишке, пронађене су и одузете двије ПВЦ врећице у којима се налазила суха биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

На основу наредбе Основног суда  Градишка полицијски службеници су у Градишци, извршили  претрес куће и пратећих објеката које користи  К.К. а пронађена је одређена количина сухе биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О свему је обавијештен дежурни тужилац ОЈТ Бања Лука који је наложио да се против К.К. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима “Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и “Омогућавање уживања опојних дрога“, а да се особама Е.К., З.М., Х.Ч. и А.Х због почињеног прекршаја из члана 17. Закона о јавном реду и миру (конзумирање опојне дроге) уруче прекршајни налози.

Share With: