Промоција традиције, обичаја и српске духовности: Нови спот за пјесму “Ђурђија” Данице Црногорчевић снимљен у Лијевчу (ФОТО) (ВИДЕО)

Спот за пјесму “Ђурђија” Данице Црногорчевић, који ће вечерас бити премијерно приказан у порти цркве Светог Ђорђа под Горицом, у главном граду Црне Горе поводом Марковданских дана, већим дијелом снимљен је у Лијевчу, Новој Тополи, Романовцима и Кочићеву код Градишке.

Успоту су приказани традиционални српски обичаји поводом Ђурђевдана, духовне и природне знаменитости Лијевче поља и градишког краја, међу којима стара црква брвнара у Романовцима, изјавио је за Српскаинфо организатор снимања Бојан Вујиновић, иначе менаџер Града Градишка.

– Драго нам је због прилике коју смо добили да Градишку и наш крај представимо на овај начин, да покажемо своју духовну снагу и опредијељеност у чувању српских обичаја и националног идентитета – изјавио је Вујиновић.

Снимање овог спота, осим градске управе Градишка помогли су Културни центар, КУД “Коловит”, Ресторан “Коноба”, МЗ и Актив жена Кочићево, ЦКУД “Лепа Радић”, сликар Милован Чикић…

У споту се појављују глумци и статисти Славко Бабић, Милосава Савановић, Мирко Борјановић, Жељана Чекић, Сања Делибашић, Горана Савић и Никша Николић. Продуцент је Иван Црногорчевић, музику написала Даница Црногорчевић а аранжман Александар Ковачевић.

Режисер спота је Бошко Крљаш, директор фотографије Зоран Пилиповић, монтажер Горан Пузић, гафер Данијел Шпадић.

– Спот је комбинација сцена снимљених у Црној Гори и Републици Српској, односно Подгорици и Градишци. То показује нераскидиву националну и духовну везу ова два подручја, заједничке обичаје поводом крсних слава и црквених обреда. Веома сам задовољан урађеним послом и вјерујем да ћемо се вечерас у Подгорици представити на оригиналан начин – казао нам је Бошко Крљаш.

Промоција спота Ђурђија, након Подгорице и премијерног приказивања, услиједиће и у Градишци.

Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: