Производите сами за себе или упознајте оног од кога купујете! (ВИДЕО)

Александра Буловића, агронома из Градишке, одавно је занимало да ли је могућа пољопривредна производња, без употребе вјештачких ђубрива и хемијских средстава. Тако се упустио у ишчитавање литературе, прикупљање материјала, те практично експериментисање на властитом комаду земље. Резултате истраживања уобличио је 2016. године у књигу из чијег назива и сазнајемо одговор „ Пољопривреда без пестицида – да, могуће је!“

Недавно је објавио и другу књигу, проширено издање прве, „Оркански вртлар“ у којој се, поред осталих садржаја, базирао на отровима око нас и у нама.

Са писањем о темама из области пољопривреде ће наставити. Интересовање је, овог пута, на  пољопривредној производњи у манастирима, самостанима и џематима.

Александар Буловић данас, на мањем комаду земље, убире скромне, али здраве плодове воћа и поврћа за властите потребе. И осталима препоручује – Учините исту ствар! Ако то, каже, нису у могућности, нека се спријатеље са сељаком  од кога ће куповати или пронађу сертификованог органског произвођача.

Сања Т.

Share With: