Продужен рок за подношење пријава за пољопривреднике

Рок за пријаву на јавни позив за додјелу бесповратних средстава пољопривредницима за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата продужен је до 5. новембра, речено је у Фондацији за одрживи развој „Прогресус“.

У Фондацији су објаснили да их пољопривредници који желе додатно да се информишу о Програму подршке Владе Мађарске могу контактирати на број 051/264-820 и на мејл адресу инфо@форсрпска.орг.

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Прогресус“ додељује бесповратна средства физичким и правним лицима која се баве примарном пољопривредном производњом за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској је прва фаза подршке, коју су у новембру прошле године договорили српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Мађарске Виктор Орбан.

Циљ Фондације „Прогресус“ и Владе Мађарске је јачање привредних односа између двије земље кроз повећање ефикасности и конкурентности подржаних пољопривредних произвођача, развој технологије производње, боље кориштење капацитета, унапређење одрживости – пословања.

Share With: