Програм вожења бадњака у Козинцима

Црквена општина Градишка, Трећа парохија – Козинци обавјештава вјерни народа да ће се на Бадњи дан 6.1.2022 године обавити вожење бадњака.

Бадњачарска колона окупиће се у 8 часова испред куће Огњена Петковића у улици Драгутина Димитријевића Аписа. Колона ће у 9 часова и 30 минута кренути у Ново насеље (код коша) и даље наставити кретање према засеоку Граорци.

У 10 часова и 30 минута планиран је долазак бадњака пред цркву Св. Марије Магдалене у Греди, гдје ће се одржати пијукање на најмлађе.

У 11 часова и 30 минута биће обављено полагање вијенаца  на спомен-обиљежје погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата.

У 11 часова и 50 минута планирано је кретање бадњака улицом Петра Мркоњића, уз задржавање код кафе бара “ Огањ“ и кафе бара “ Лазић“.  Колона ће се даље кретати према “ Рацини“ а задржавање је предвиђено у насељу Јелшинград и улици Илије Палије (иза „Клама пром“).

У 13 часова и 45 минута код  „Рацине“, бадњак из Козинаца ће се састати са бадњацима из Жеравице и Бок Јанковца и наставити кретање према Дому кулутре у Бок Јанковцу, гдје ће бити положени вијенци на Спомен обиљежје.

У 15 часова и 15 минута бадњак ће кренути према улици Петра Пеције гдје је планирано краће задржавање, а у 15 часова и 45 минута предвиђено је да бадњаци крену ОШ „Данило Борковић“, одакле ће кренути према храму Покрова Пресвете Богородице.

У 16 часова и 30 минута предвиђен је долазак бадњака у цркву Сабора Светих Апостола Петра и Павла у Козинцима, дочек бадњака,освећење бадњака,вечерње богослужење, пијукање за најмлађе и налагање бадњака на ватру.

Позивају се вјерници да изађу у сусрет бадњаку и својим присуством увеличају овај празник.

С.Ковачевић

Share With: