Пријем за побједнике такмичења “Ритам Европе” у Градишци

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић са сарадницима  организовала је данас пријем  за представника ове локалне заједнице који су тријумфовали на синоћ одржаном музичком фестивалу „Ритам Европе“ у Котор Варошу.

Град Градишку су  представљали солиста Карла Обрадовић и чланови групе „Dance Step“, Маја Скакић, Луција Цвијић, Ирина Керезовић, Тамара Котур и Исидора Керезовић.

Младе Градишчанке су овом побједом свом граду донијеле мјесто домаћина наредне године, а њих шест ће путовати у Шпанију, земљу из које су интерпретирали музичку нумеру.

Карла Обрадовић и Маја Скакић кажу да су веома задовољне и да су захвалне свима који су им помогли, те да ће се потрудити да  сљедеће године буду добри домаћини.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић, каже да је свака промоциjа града је добрa, посебно када освојимо прво мјесто и представимонашу локалну заједницу у најбољем свјетлу.

Она је честитала побједницама и захвалила се орагнизаторима такмичења који су пружили прилику нашем граду да се такмичи.

Побједник такмичења одређен је сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и стручног жирија додјељеног од стране фестивала “Ритам Европе”.

Директор фестивала Игор Карадаревић на пријему је указао да је фестивал „Ритам Европе“ највећи фестивал овога типа у Европи и да очекује  да ће Градишка  идуће године бити добар домаћин.

Овом приликом је најављено да ће сљедеће године бити одржано такмичење, али у новом формату.

На овогодишљем такмичењу „Ритам Европе“ највећем телевизијском фестивалу за дјецу и омладину учетвовало је 12 градова и општина из Републиле Српске.

Н.Миљковић

Share With: