Присутан проблем дивље депоније у Бок Јанковцу (ФОТО)

Напуштена депонија у Бок Јанковцу код Градишке већ осми дан након угашеног пожара тиња. Мјештанима то представља велики проблем, јер се од непријатног мириса не може дисати. Депонију су посјетили  комунална полиција  и радници Градске чистоће Градишка, који ће у наредном периоду радити на санацији депоније.

Мјештани кажу да многи грађани свакодневно довозе разни отпад, те да је проблем још већи када се људском непажњом изазове пожар.

Без обзира што је терен доста неприступачан комунална поиција заједно са Градском чистићом настојаће да ријеши овај проблем.

 

Шеф Одсјека комуналне полиције Градишка Тривун Јањетовић,истиче да су постављали рампе да овдје не буде депонија али нису успјели спријечити грађане да довозе отпад.

Директор КП „Градска чистоћа“ Градишка Рената Обрадовић Поповић каже да на територији града има више депонија, у Крајишнику, Машићима и у Петровом Селу. Надлежно Одјељење у Градској управи припрема каталог дивљих депонија на основу којих ће се направити акциони план рјешавања истих.

Овим путем  апеловали су на грађане да користе услуге Градске чистоће и да не бацаују кабасти отпад, већ да се за помоћ обрате комуналном предузећу.

 Н.Миљковић

Share With: