Припадници Полицијске управе Градишка даровали крв (ВИДЕО)

Припадници Полицијске управе Градишка данас су у Служби за трансфузијску медицину даровали крв поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог архангела Михаила.

За дводневну акцији добровољног даривања крви пријавило се 38 припадника Полицијске управе Градишка. Међу њима била је двадесетшестогодиња Јелена Вуруна, која је тек два мјесеца припадник Полицијске управе Градишка. Oна каже да је ово девети пут да дарује крв и да се радо одазива акцијама.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић каже да је веома похвално што се млади припадници радо одазивају акцијама, али и да су поносни на своје вишеструке даваоце.

У Градској организацији Црвеног крста Градишка истичу да је ово 22 друга акција која је организована ове године, те да ће до краја 2023. бити још сличних активности.

Начелник Службе за трансфузијску медицину Градишка Татјана Милешевић Бабић, истиче да тренутно имају задовољавајуће залихе крви у чему им помажу и ове акције.

Поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Светог архангела Михаила, припадници Полицијске управе Градишка 21. Новембра присуствоваће светој литургији и освећењу славског жита и колача у храму Покрова Пресвете Богородице. Истог дана, испред спомен плоче код зграде Полицијске управе биће служен парастос и положени вијенци за погинуле полицајце у Одбрамбено- отаџбинском рату.

Н.М.

 

Share With: