Припадници Полицијске управе Градишка даривали крв

Поводом обиљежавања 4. априла,  Дана полиције Републике Српске припадници Полицијске управе Градишка учествовали су у дводневној  акцији добровољног даривања крви.

Као и сваки пут до сада, припадници Полицијске управе Градишка у великом броју одазвали су се акцији добровољног даривања крви. Примјер младим припадницима жандармерије, који су на овај начин указали на хумани аспект полицијске професије, дао је замјеник командира ове управе, Оливер Борковић, који је крв даровао више од четрдесет пута. Он је навео да се за акцију пријавио тридесет и један припадник Полицијске управе Градишка.

Међу онима који су дошли да даривају крв је и Милан Макитан, припадник жандармерије. Макитану је ово шест пут да дарује крв, а какао је навео, припадници жандармерије радо учествују у оваквим акцијама.

Шеф Службе за трансфузију Градишка, Татјана Милешевић Бабић истакла је да су све акције добровољног даривања важне и да су тренутне залихе крви, задовољавајуће. Милешевић Бабић је захвалила припадницима полиције чији актив је један од најбројнијих и најактивнијих.

У Градској организацији Црвеног крста Градишка, у посљедње двије године формирано је  четрнаест актива добровољних давалаца крви, међу којима је најбројнији управо актив Полицијске управе Градишка са око 120 чланова.

Акција добровољног даривања крви биће настављена и сутра, 28. марта.

С.Видовић

Share With: