Припадници Граничне полиције даровали крв

Припадници Граничне полиције Градишка данас су учествовали у другој организованој акцији добровољног даривања крви у сарадњи са Црвеним крстом  Градишка.

Прва акција је органозована у октобру 2021.године када је формиран  Актив ДДК граничне полиције  Градишка који броји 15  чланова. Актив предводи Командир Граничне полиције Игор Кајтез који је крв даровао преко 30 пута.

Данас им се придружило и 10 нових чланова који су припадници Јединице за подршку и контролу  Граничне полиције Градишка. Командир Јединице Стјепан Скоко  подржао  је идеју рекавши да се он са колегама  придружује акцији која ће обогатити залихе крви Градишке трансфузије. У акцији је прикупљено 20 доза крви, док ће неки чланови и сутра даривати крв.

Осим ове успјешне акције  договорено је да се сљедећа организује поводом 14. јуна Свјетског дана добровољних давалаца крви.

Градска организација Црвеног крста је као организатор акције припремила захвалнице и симболичне поклоне члановима Актива ДДК ГП  Градишка са којима ће сарађивати и у будућем периоду.

Share With: