Примјер за дивљење и поштовање: Ђуро Бјелобрк из Козинаца код Градишке гради спортски комплекс у своме селу (ФОТО)

Становници Мјесне заједнице Козинци код Градишке од сада имају неупоредиво боље услове за друштвене активности. У центру села изграђен је вишенамјенски друштвени дом, уређен спортски центар, постављен кров на трибинама, расвјета за ноћне утакмице и тренинге.

Умодерном и веома функционалном објекту, осим играча, чланова управе и присталица Фудбалског клуба „Братство“, окупљају се и остали мјештани.

Све је почело прошлог љета, казао је за Српскаинфо, Саша Лазић, одборник у Градској скупштини и дугогодишњи активиста у Мјесног заједници Козинци.

Тада је, угледни предузетник, бивши фудбалер, тренер и борац за напредак нашег клуба и села, Ђуро Бјелобрк заједно са сином Дејаном, са својом породицом,одлучио да поведе ову акцију.

-Ђуро је нама, у клупској управи и руководству Мјесне заједнице, средином прошлог љета, предложио да изградимо неколико објеката, да створимо боље услове за рад, за клуб и село, како би дугорочно омогућили дјеци, омладини, свим генерацијама да се окупљају, да имају комоцију у сваком погледу – испричао нам је Лазић.

Он наглашава да од идеје до реализације није прошло много времена.

– Највише труда, рада и новца уложено је у изградњу друштвеног дома, наткривање трибина, постављање освјетљења, уређење паркинга… Инвестиција је вриједна 300 000 КМ. Овдје је мјесецима градилиште. Ђуро, његова породица, мјештани, сви су веома одлучни да центар села постане примјер другима, како се радом и жељом за напредак, може много урадити – појаснили су наши саговорници у Мјесној заједници Козинци.

Бјелобрк, највећи донатор и инвеститор, објашњава, како је све почело.

– Годинама сам, радећи у клубу, био принуђен да тражим донаторе, молим предузећа и појединце, како би клуб дуге и богате традиције, опстао, да би се дјеца и старији играчи, уопште могли такмичити. Када сам, у свом бизнису, у производним халама, стекао услове, заједно са својом породицом, да могу уложити у нашу, сеоску кућу, нисам оклијевао. Моја идеја је да клуб, кориштењем ове сале, њеним изнајмљивањем за масовне скупове, може обезбиједити новац за такмичења – испричао нам је Ђуро Бјелобрк, одлучан да у истом комплексу изгради вртић, ресторан и друге објекте, неопходне Козинчанима.

– Наравно, ово није изграђено само мојој заслугом него цијелог села али и помоћ градске управе. Свако, ко је овдје радио без накнаде, придарио пиће или пензионерски прилог, ко је подржао нашу иницијативу, има битну улогу – сматра Бјелобрк.

Он подјећа да су клупске просторије, раније изграђене биле неусловне и да је проширење неопходно. Посебно је охрабрен слогом и одлучношћу Козинчана да учествују и да буду актери заједничке акције.

Драгиша Шкорић, предсједник ФК „Братство“ сматра да у новим оконостима, њихов клуб има и веће амбиције. Почеле су припреме за нову полусезону. Циљ је пласман у Регионалну лигу, група запад.

-За то имамо услове, екипу и одлучност. На табели Подручне лиге Градишка, сада смо на трећој позицији, са изгледним шансам да на крају будемо шапиони. У завршници смо и градског Куп-а. Имамо јасан план, и желимо да се фудбал у Козинцима, од ове сезоне игра на вишем нивоу – каже Шкорић.

Извор:Српскаинфо / М.Пилиповић

Share With: