Приказана „Олуја“ у Културном центру Градишка

Прилику да погледа филмско остварење засновано на причи о погрому 250.000 Срба из Крајине, вечерас је имала биоскопска публика у Културном центру Градишка.

Филм говори о страдању српског народа уочи и током акције Олуја 1995. године. Филм Олуја представља режисерски првенац Милоша Радуновића, као и први филм на ту историјску тему.

Међу бројном публиком у Културном центру био је и књижевник Небојша Иваштанин који је том приликом рекао да је изузетно важно да се не зборави оно што се догађало у та времена и да се то пренесе, прије свега, младим генерацијама да би знали како се односити према себи, свом народу, идентитету и историји. Да је тако потврдио је и Небојша Цвјетковић који није био свједок прогона српског народа али зна да је важно његовати културу сјећања и преносити на младе генерације којима и сам припада.

У “Олуји” играју Јово Максић, Златан Видовић, Марко Баћовић, Новак Билбија, Љубиша Милишић, Давор Јањић, Марија Микић, Јелена Човић, Милица Станковић, Иван Вујић, Јаков Јевтовић и други. Режију и сценарио потписује Милош Радуновић.

На репертоару Културног центра „Олуја“ је на програму и сутра, 4. фебруара у 20 часова и у недјељу 5. фебруара у два термина у 16:30 и 19:30 часова

С.Видовић

Share With: