Претежно суви коловози

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.
Поводом одржавања комеморативног скупа у Поточарима 11. јула забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тоне укупне масе данас од 12.00 до 22.00 часова, на дионицама магистралних путева граница Републике Српске/ФБиХ /Луке/ – Власеница, Власеница – Коњевић Поље и Коњевић Поље – Братунац.

Сутра у времену од 5.00 до 20.00 часова забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тоне укупне масе на дионицама магистралних и регионалних путева Каракај – Власеница, Коњевић Поље – Братунац и Братунац – Сребреница.

Поводом одржавања комеморативног скупа у понедјељак у Поточарима, у склопу акције „Сребреница 2022“, „Марш Мира 2022“, данас и сутра забрањен је превоз експлозивних материја на дионицама магистралних путева Дрињача – Коњевић Поље – Милићи, Власеница – међуентитетска линија Луке и Коњевић Поље – Братунац, те на дионицама регионалних путева Дрињача – Братунац, Братунац – Сребреница и Сребреница – Зелени Јадар.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, саобраћај се изводи уз измијењен режим вожње.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничним прелазима Изачић и Велика Кладуша, дуга је колона возила на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

Share With: