Премијера филма „Олуја“ на јесен

Завршено је снимање филма „Олуја“ чија се премијера очекује  на јесен.

Глумац Златан Видовић који у филму игра браћу близанце, гостујући у програму Радиотелевизије Градишка рекао је да је филм био веома захтјеван и емотиван.

„Имао сам комплексну и захтјевну улогу и то је за мене био велики изазов. Поносан сам на екипу и на то што смо направили“, рекао је Видовић.

Снимање филма трајало је више од годину дана са преко 100 снимајућих дана што је и продукцијски веома захтјевно. Сваки дан је учествовало више од стотину људи, а укупно је узело учешће у филму више од 10 000 статиста. Филм је сниман на локацијама у околини Ваљева, Београда и на Тари.

„Филм је сада у постпродукцији и требао би започети свој биоскопски живот у новембру мјесецу, а идеја је да своју БиХ премијеру има баш у Градишци“, истакао је Видовић.

Он је нагласио да је након „Даре из Јасеновца“ ово његов други велики пројекат који говори о страдању нашег народа.

„Имао сам срећу да учествујем у два велика пројекта значајна за наш народ. Захвалан сам и почаствован што сам баш ја одабран да учествујем у тим филмовима и надам се да ће се култура сјећања кроз филм наставити и у будућности“, навео је Видовић.

Глумац Златан Видовић ангажован је на многим пројектима. Сутра путује у Нови Сад на снимање новог филма, након чега га очекују фестивали у Сарајеву и Нишу, а у плану су и неке нове серије.

С.С.Ц.

Share With: