Премијера дјечије представе „Цврчак и мрав“ у сриједу, 23. фебруара

Дјечија представа „Цврчак и мрав“, у којој глуме Анандо Ченић и Драгана Илић, рађена је по тексту Езопове басне и прва је професионална репертоарска представа Градског позоришта Градишка, а њена премијера заказана је за 23. фебруар у 18 часова у градишком Културном центру.

У цјелости је то ауторски позоришни пројекат двоје младих глумаца, с обзиром да је Ченић писао текст, режира и ради музику за представу, а Илићева је асистент на режији и костимограф, појаснио је продуцент и директор Градског позоришта Драшко Видовић.

Ченић каже да је идеју за представу добио прије годину и по дана, а са припремама и радом почели су крајем прошле године.

„Намјера је да се дјеца сама препознају у овој причи, да јасније упознају однос рада и талента. Како би тај однос био што боље приказан, осим цврчка и мрава, у представи се појављују и друге бубе и инсекти“, нагласио је Ченић.

Илићева игра мрава, пчелу и паука, а каже да се представа не бави класичном мишљу да је мрав добар јер је вриједан, а цврчак лијен зато што свира и пјева.

„Отварају се друга питања, на који начин цврчак може да се избори са својим проблемима и како да искористи свој таленат“, додаје Илићева.

Представа „Црчак и мрав“ прилагођена је дјеци узраста од 4 до 12 година, али ће свакако бити занимљива и старијој дјеци и одраслима. Осим на сцени Градског позоришта Градишка, планирано је да буде играна и у другим градовима, али и у градишким основним школама и вртићима.

М.Малешевић

Share With: