Презентација програма подршке и правилника пољопривредним произођачима

Програм подршке пољопривреди и руралном развоју, те правилник о условима и начину остваривања новчаних подстицаја биће представљени пољопривредним пороизвођачима у Градишци. Презнетација ће бити одржана у 12 часова у четвртак 9. марта у Друштвеном дому у Врбашкој и у петак 10. марта у Друштвеном дому у Новој Тополи. Права на подстицајна средства имају регистровани пољопривредни произвођачи који своју производњу организују на простору града Градишка.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде доставило је прве спискове за преузимање регресираног дизел горива по основу правилника за 2023. годину.

Начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Бранко Стојнић каже да је са подручја Градишке 567 пољопривредних произвођача је ажурурало податке и одобрено им 573, 060 литара дизел горива.

„Пољопривредни произвођачи који су ажурирали своју производњу и измирили обавезе према Противградној превентиви и измирили обавезе по основу доприноса могу преузети захтјев у Градској управи, на шалтеру број 8, и у мјесној канцеларији у Новој Тополи“ рекао је Стојнић.

Након преузимања захтјева, куповина дизел-горива може се извршити код овлаштених дистрибутера.

Н.М.

Share With: