Представљен концепт слободних економских зона на подручју Градишке

Опредјељење Градске управе  у Градишци је да домаћим и иностраним пословним субјектима на подручју града, који имају извозно оријентисану производњу, кроз формирање слободних економских зона на подручју Лимана и Нове Тополе, обезбиједи повољнији пословни амбијент, изјавио је градоначелник Градишке Зоран Аџић и нагласио да је коначни  циљ слободна економска зона Лиман која се простире на 400 ха, уз саму границу и нови царински терминал.

С обзиром на географску позицију, близину граничног прелаза, аеродрома у Маховљанима, Загребу и Београду, Градишка је изузетно погодна средина за формирање слободне економске зоне, сагласни су консултанти из Пирота, који стоје иза концепта прве слободне економске зоне на Балкану.

„Рад у режиму слободне зоне олакшава инвестирање и пословање. Послује се под посебним погодностима које  дају закон о слободним зонама и град. То је мјесто обједињених сервиса, мјесто гдје се сви баве основним послом, а сервисе добијају од других“, појаснио је консултант и предсједник Привредне коморе Пирот Драган Костић.

Пројекат слободне економске зоне на подручју Градишке од капиталног је интереса не само за град, већ и за цијелу БиХ, закључено је на данашњем састанку коме су, поред представника привредних субјеката, присуствовали и директор Аеродрома Бања Лука и предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука.

С. Тркуља

Share With: