Представљена књига „Распеће“ Милоша Милинчића

У организацији Народне библиотеке Србац и Српског просвјетно и културног друштва ,,Просвјета„ синоћ је у Центру средњих школа ,,Петар Кочић“ одржана промоција књиге ,,Распеће„ аутора Милоша Милинчића.

Библиотекар и писац Бранка Санчанин изразила је задовољство чињеницом да велики број аутора поријеклом из Српца пише нова дјела и да сви они налазе своје мјесто у ,,Завичајној збирци“ општине Србац, а ускоро ће и ова књига да се нађе на полицама заједно са свим осталим завичајним ауторима.

Рецензент професор Гордана Ђукић навела је да је књигу доживјела као бескрајну ауторову искреност и његово виђење живота у којем живимо.

,,Распеће“ се може жанровски сврстати у историјску фактографију и у фикцију. Може се лако читати јер говори о времену некад и сад, о својеврсним побунама и посрнућима времена и људи. Књига обилује богатом и обимном грађом из које би могло настати још неколико књига“, рекла је између осталог Гордана Ђукић.

Аутор Милош Милинчић рекао је да књига говори о једном, нама заједничком времену у животу, о човјеку и животним дилемама.

 ФОТО:Радио Србац

Промоцији је присуствовао велики број посјетилаца.

Радио Србац-С.С.Ц.

Share With: