Представљена књига „Заједно са зидовима“

Збирка пјесама „Заједно са зидовима“ аутора Предрага Бјелошевића, књижевникa и предсједникa Удружења књижевника Републике Српске промовисана је jуче у Народној библиотеци Градишка.

Бјелошевић је рекао да је ријеч је о књизи која садржи аутентичне, цјеловите и хармонично написане пјесме антологијског карактера.

„Књига је дуго рађена и у њој се налази шест циклуса пјесама из одређених временских периода. Неколико пјесама је настало као плод мојих путовања широм свијета“, истакао је Бјелошевић и додао да се у пјесамама могу препознати културе многих народа.

Директорица Народне библиотеке Градишка Сњежана Миљковић рекла је да је ово прва промоција књиге након дужег времена и да љубитеље писане ријечи у наредном периоду очекује доста промоција.

„У марту ћемо обиљежити Међународни дан поезије, а важно је рећи да ће наша публика и читаоци имати прилику да и током наредног љета у дворишту наше библиотеке уживају у представљању многих књижевних дјела првенствено завичајних писаца“, нагласила је Миљковићева.

Осим аутора, о збирци пјесама говорила је књижевница Жељка Аврић.

Д. Јанковић

Share With: